Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Ponyklub

- et fælleskab med forudsigelighed og mening

Målgruppe

Vores ponyklub henvender sig til piger med autisme og tilknyttede diagnoser. Vi modtager også børn og unge med andre former for psykisk sårbarhed.

Aldersgruppen er fra 7-12 og 12-17 år. Men da der kan være store forskelle i emotionel og kognitiv modenhed, sammensætter vi gruppen ud fra match snarere end alder.

Ponyklubben mødes 1 gang om ugen i 2 ½ time. Tidsrummet ligger tirsdag eftermiddag kl. 14-16.30.

Der er 2-4 børn tilknyttet klubben.

Vores mål med klubben er at give pigerne en oplevelse af fællesskab, med en høj grad af forudsigelighed og meningsfuldhed. Tiden med dyrene beroliger et forhøjet nervesystem og giver pigerne mulighed for at spejle adfærd/signaler og emotionelle tilstande, uden at det opleves konfronterende. Se mere her: Hvad er det hesten kan

Ponyklubben kan stå som et alternativ til almindelig fritidsaktivitet, som kan være svær at indgå i, når man har en profil indenfor området autisme/ADHD/ psykisk sårbarhed.

Aktiviteter

En dag i ponyklubben, kan se sådan ud.

  • Ankomst kl. 14
  • Opridsning af dagens plan, evt. skifte sko m.m.
  • Samvær med hestene
  • Saft og kiks
  • Samvær med gårdens andre dyr
  • Hjem kl. 16.30

Ponyklubben koster 6500 kr. om måneden og der er en måneds opsigelse.

Der er to faste medarbejdere tilknyttet dyreklubben.

Læs mere

Priseksempler

Gruppetilbud: 2,5 time pr. uge.

Pris: 6.500,- pr. måned.

Det siger man om os

Vores 12-årige søn har haft megen glæde af at gå til rideterapi på Egemosegård. Cirka én gang om ugen har han mødt den samme ridelærer/terapeut og redet på den samme islandske hest hver gang. Ridningen foregår i et trygt miljø, hvor han bliver tilpas udfordret fra gang til gang. Han har stor glæde af at være i naturen, og det giver ham både ro og selvtillid at lærer at strigle, rense hove, give hesten mad og andre praktiske ting. Efter et kort forløb på Egemosegård var han så tryg ved islandske heste, at han kunne ride en hel time sammen med en større gruppe af turister, da vi var på en lille tur til Island

Forælder til dreng med autisme