Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Individuel specialiseret STU

- Hestelinje

Målgruppe

STU står for Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse og er et 3-årigt forløb for unge med særlige behov. Målgruppen er unge mellem 16 og 25 år, der har en diagnose inden for autismespektret og ikke kan gennemføre en ordinær ungdoms- eller erhvervsuddannelse. Unge med andre former for psykisk sårbarhed kan også gøre brug af tilbuddet.

Vores STU henvender sig til unge der er glade for heste og andre dyr. Dette tilbud er velegnet til unge der har en belastningstilstand som gør at deres funktionsniveau er nedsat.

Samværet med dyrene nedsætter de unges stress, og betyder at de langsomt kan begynde at “trække vejret” igen.

Udbytte

Formålet med STU-forløbet er, at unge med særlige behov opnår personlige, sociale og faglige kompetencer og dermed bliver rustet til voksenlivet og eventuelt til videre uddannelse og beskæftigelse.

Egemosegårds STU vil herudover give den unge en faglig ballast i forhold pasning, træning og ridning af heste, samt pasning af gårdens øvrige dyr.

Afhængig af den unges faglige niveau og behov tilbydes der undervisning i dansk, matematik, engelsk og natur og teknik på 10-klasses niveau. Der vil ligeledes være mulighed for enkeltfag HF i samarbejde med VUC Hillerød.

Aktiviteter

Aktiviteterne tilrettelægges ud fra individuelle hensyn og behov.

Eksempler på aktiviteter:

  • Ridning
  • Horsemanship
  • Pasning af gårdens dyr
  • Hundetræning
  • Online-skoleundervisning med Den frie digitale skole – På alle folkeskoleniveauer og enkeltfag HF

Læs mere

Prisinformation

Bed om en pris på individuelt tilbud